Vildtet på Zebra

Error message

Notice: Undefined index: quantity in omega_views_mini_pager() (line 214 of /var/www/soerenrasmussen.com/htdocs/sites/all/themes/omega/omega/includes/omega.theme.inc).
19 Jan 2019
Mindre arealer kræver større vildtmanagement, så vi skal hele tiden overvåge bestandens størrelse...

Mindre arealer kræver større vildtmanagement, så vi skal hele tiden overvåge bestandens størrelse og den tilgængelige fodermængde, men desværre svinger jordens bæreevne med regnen hen over året, og det kan være nødvendigt at fodre eller fjerne noget af vildtet. Heldigvis har vi et godt samarbejde med andre vildtreservater, som vi bytter dyr med. Ofte må vi slippe en halvsnes impalaer, zebraer eller gnuer for at få en eksotisk eller rettere sjældnere antilope som eksempelvis sabelantilope eller eland. De eneste små rovdyr, vi kan mærke følgerne af, er sjakaler, der gerne snupper små nyfødte antiloper. Selvom vi har mange dyr, er det naturligvis lidt ærgerligt, når det er det eksotiske vildt (dyre), der tages, men sådan er spillet nu engang. Leoparderne kommer også på besøg, men vi ser kun deres spor, de er stadig ekstremt sky i områder med mange farme, fordi farmerne konsekvent skyder dem, når de viser sig. Egentlig passer det os udmærket at være i fred for større rovdyr, fordi det giver vores gæster mulighed for at gå rundt på egen hånd, komme tæt på vildtet og måske tage nogle gode billeder.

Den nyeste anskaffelse er et par karakaler, der er en mellemstor vildkat (op til 20 kg) hjemmehørende i Afrika. Den minder lidt om lossen og optager omtrent den samme niche som et rovdyr, der spiser mindre pattedyr og fugle. De er territoriale og holder som regel sammen i par hele livet. Vores karakaler er tamme og nemme at komme tæt på i modsætning til naturen, hvor man sjældent ser dette natteaktive dyr. Vi har en målsætning om både at kunne vise de store græsædere og herunder nogle af de sjældne, samt en relativ stor del af mindre dyr, som er svære at observere i naturen, herunder slanger, krybdyr, natteaktive pattedyr og spændende fugle (i fri natur). Vi bygger Zebra op som et lærings-og erfaringscenter for økologiske sammenhænge i Afrikas natur. Et sted, hvor man kan lære lidt mere om savannens dyr, planter og mennesker.