Albatros Zebra Lodge & Reservat

Error message

Notice: Undefined index: quantity in omega_views_mini_pager() (line 214 of /var/www/soerenrasmussen.com/htdocs/sites/all/themes/omega/omega/includes/omega.theme.inc).
12 Jan 2019
Endnu engang har jeg fornøjelsen af at fejre nytåret i Sydafrika, sammen med familie og gode medarbejdere, der efterhånden er blevet sluset ind i storfamilien Albatros.

Vi kombinerer fornøjelse og arbejde og kender knapt forskel på det ene og det andet. Alle går voldsomt op i opgavernes prioritering. Hvilke dyr skal vi satse mest på. Skal vi håndfodre nogle dyr, som besøgende så kan komme tættere på, men jeg må desværre ofte være den, der bringer de mindre eksotiske opgaver på bane. Hegnet skal repareres, og vi skal af med alle invasive planter og træer. Vi har en hel allé af gigantiske australske eukalyptus, der hver dag suger mange tusinde liter vand af jorden og sender dem op i atmosfæren. Flotte ser de ud, men de hører altså ikke til, og er i det hele taget ikke rare at have i et område med begrænset nedbør. En anden invasiv art er den ekstremt hårdføre bankruptbush, der ses overalt på gamle græsningsområder, hvor kvæg og især får har fået lov til at græsse i bund. Busken er den eneste plante, som ingen dyr gider æde, og derfor står den alene tilbage i tørtiden, og breder sig inden nyt græs er spiret frem. Hvert år vinder den nyt territorie, indtil jorden er fuldstændig ubrugelig, og den dårlige farmer er fallit. Knofedt og ømme rygge er den eneste farbare vej, så vi må økonomisere med kræfterne, men nå et stykke videre.

Zebra Lodge består af 3 små hoteller: Mountain Lodge, Stables og Bush Camps, der oprindelig var tænkt som 5-, 4- og 3-stjernede, men efter Albatros har overtaget stedet, har vi ændret lidt på konceptet og tilstræber en nogenlunde ensartet service på omkring de 4 stjerner, selvom vi naturligvis ikke uden videre kan lave om på værelsernes størrelse. Zebra ligger nær Pretoria kun en time fra Johannesburg lufthavn på små 500 hektar bushland, hvilket er enormt stort i et bynært område, men beskedent som vildtreservat. Vi kan ikke have de helt store dyr som elefant, bøffel og løve og satser derfor på de små spændende dyr, der er svære at finde i naturen, og alle de fredelige og ofte sjældne antiloper samt naturligvis zebra og giraf.

De berømte Big Five finder vi i det nærliggende Dinokeng Game Reserve, som vi måske med tiden får bundet os sammen med. Navnene på de tre små hoteller er i øvrigt en smule misvisende med en forvirrende sammenblanding af lodge, bush og camp. Der er ikke nogle faste regler, men oftest bruges ordet lodge om grundmurede konstruktioner, altså noget der ligner et almindeligt europæisk hotel, mens camp oftest dækker over en lettere teltlignende konstruktion med udbredt brug af kanvas. Bush indikerer, at det ligger i et naturområde, men ikke nødvendigvis i et reservat. Camps kan imidlertid også være mange ting fra relativt primitive mobile telte til rene luksussuiter med fast base, privat terrasse og swimmingpool. Man gør altså klogt i at sætte sig nærmere ind i indkvarteringens karakter. Her på Zebra er der imidlertid tale om egentlige, grundmurede hoteller, mens Albatros’ øvrige indkvarteringer er af typen luksus camps.

Stables Lodge Pool: I baggrunden ses de invasive eukalyptustræer, som vi nu har ringbarket