Godt nytår

31 Dec 2020
Kære rejsende Ser man bort fra minkavlerne, er rejsebranchen utvivlsomt den hårdest ramte. Et år med negativ omsætning, aflysning af alle året rejser, fuld refundering af alle indbetalinger og alt for mange afskedigelser samt deltidsarbejde med forholdsvis lav kompensation, har ikke gjort juleisolationen nemmere at sluge.

Med lodder og trisser har vi lige akkurat kunne beholde vores mange hundrede afrikanske ansatte, hvilket ikke mindst skyldes lokal turisme, akkurat som vi har set det i Danmark i løbet af sommeren.    
 
Derfor glæder vi os usigeligt til at sige farvel til 2020, og se fremad mod lysere tider takket være de mange nye, effektive vacciner, der efter alt at dømme vil lede os tilbage til en mere normal hverdag, med åbne restauranter, teatre og især grænser.  
 
Nu skal det hele ikke ende i klynkeri, så lad os se frem mod, hvad der skal ske i 2021. 

Albatros Honeyguide Tarangire Camp har panoramaudsigt over den afrikanske savanne.

Arbejdet med vores to nye hoteller/lodges i Afrika kunne ikke udskydes, og derfor står vores luksusbetonede og fuldt bæredygtige camp i Tanzania klar til at modtage gæster til de nordlige naturparker: Lake Tarangire, Ngorongoro krateret og Serengeti. Det samme gælder vores 4-5 stjernede beachlodge ved Bazaruto Coastal National Park nord for Maputo i Mozambique. Med trekvarters flyvning fra Kruger er det en ideel og eksklusiv kombination med safarrejser i Sydafrika.

Vores beachlodge ved Bazaruto Coastal National Park er nu tilgængelig som forlængelse til mange af vores Afrika-rejser.

Afleveringen af Albatros' nye grønne, lavenergi skib med plads til 180 gæster, bygget til luksusturisme i polare egne, blev udskudt til 2021. De fleste gæster valgte heldigvis at udskyde rejsen til det nye år, hvilket i øvrigt gælder næsten alle internationale gæster på vores egne skibe. Derfor kan vi i dag se frem til en god sæson til Grønland og Svalbard i sommeren 2021.
Det kan vi ikke takke nok for.

I Grønland måtte vi udskyde renoveringen af Hotel Hvide Falk i Ilulissat, der i stedet er blevet shinet lidt op indvendigt og udvidet med vores nye kajak- og aktivitetscenter samt anløbsbro til vores krydstogtskunder og to små turbåde til hvalsafari i Isfjorden.

Hotellet ligger lige midt i Ilulissat med fantastisk udsigt ud over Diskobugten og Isfjorden.

Gennem den sidste del af corona-epidemien har den ekstra fritid inspireret en del medarbejdere til lange vandreture, som eksempelvis den 27 km lange, smukke "Amarmino" rute mellem Dragør og TV byen, hvor man næsten undgåeligt støder på store flokke bramgæs, masser af ænder, græssende dådyr og rådyr. Vi fortsætter turene i 2021 i Europas skønneste naturområder, og så kan vi jo ligeså godt producere rejser ud af anstrengelserne. Det kommer I til at se mere til.

I år har vi videreudviklet flere familierejser. Blandt andet har vi flere rejser til vores camps i Sydafrika, der egner sig godt for familier.

Nu glæder vi os bare til at få taget det hele i brug, men vi forventer en langsom opstart i første og andet kvartal af det nye år, mens vi forventer et nogenlunde normalt andet halvår af 2021. Lige nu har vi dejligt mange rejsebestillinger fra sommeren og efteråret gennem.

Vi forventer, at forskellige rejserestriktioner vil forfølge os ind i 2021, og mange lande vil antageligt kontrollere indrejsende for vaccinationer eller antistoffer. Det vil også være gældende for vores krydstogtsdeltagere, på alle sommertogter.

Godt Nytår - Søren Rasmussen
Stifter og ejer af Albatros Travel