Albatros' Dugong Lodge er Barefoot luksus og uspoleret natur i Det Indiske Ocean

Error message

Notice: Undefined index: quantity in omega_views_mini_pager() (line 214 of /var/www/soerenrasmussen.com/htdocs/sites/all/themes/omega/omega/includes/omega.theme.inc).
28 Jan 2020
Vi har altid haft svært ved at finde den helt rigtige afslutning på en god Sydafrikarejse. Et sted, hvor man kan slappe af, måske bade og hygge sig i smukke omgivelser, hvor der tillige er mulighed for flere indholdsrige oplevelser.

Nu har vi endelig fundet det ved Det Indiske Ocean, en god times flyvning fra Johannesburg efterfulgt af en halv times bådtur. Vi skal til det fredede Bazaruto Øhav, en samling eksotiske øer i bugten ud for Vilanculos i Mozambique nord for Sydafrika og Kruger, hvor drømmen om luksusvillaen på stranden med udsigt til delfiner, havskildpadder, springende rokker, havfruer og lyserøde flamingoer stadig kan realiseres.

 Albatros’ 14 strandvillaer ligger ret isoleret fra resten af verden, omgivet af busksavanne med eland, kudu, dykkerantilope, zebra og et storslået fugleliv i et privat 30.000 hektar fredet strand- og havreservat. Vores nærmeste nabo er en fiskerlandsby, der stadig benytter traditionelle dhows med trekantede sejl og leverer friske fisk og hummere til os. Fiskerne viser os tillige, hvor vi kan finde kolonier af søheste eller rokker, som kan ses fra båden, og så laver de en glimrende syrlig palmevin, som nogle tilsyneladende er ekstra glade for.

 Tidevandet er ret kraftigt, og hver dag dukker de mægtige sandbanker op i den lave bugt, hvor tusindvis af flamingoer samles og fouragerer, mens terner og hejrer gør dem selskab, og så er det tid til en tur i kajakken.     

 Fem forskellige arter af havskildpadder returnerer til kysten mellem september og januar for at lægge æg, og mellem december og februar kan man iagttage den nye generation af små bløde skildpadder haste hen over den farlige strand mod sikkerheden i havet. Strandlagunerne er præget af høje klitter, nogle grønklædte, andre blot med rent, gyldent sand uden et eneste fodspor, bortset fra dem, vi selv sætter.   

 Dagene kan være meget varme, specielt i højsommeren omkring december – marts, hvor luftfugtigheden også er højest, hvorfor mange foretrækker det noget mildere vinterhalvår fra marts til oktober, men en tidlig morgensafari til lands kan man nu tage hele året til fods, til hest eller i bil. Der er ingen større farlige dyr, men mange savannedyr som antilope og zebra, som vi ofte kan komme tæt på. Senere på dagen er det rart at mærke den svalende vind på havet i bugten, hvis man er på jagt efter et godt sted at snorkle eller er ude for at se de sjældne dugonger (havfrue, søko), der har lagt navn til lodgen. Det er dugongernes sidste, fredfyldte refugium, men selvom der er omkring 300 tilbage mellem øerne, er de stadig sky efter mange års jagt.

 Vi satser på et uformelt femstjernet niveau, hvor man gerne må spise i shorts og bare fødder. Vi er her for at nyde den fredfyldte luksus. Man kan slappe af med en bog ved poolen, eller gå en tur i sandet. Man gør først og fremmest som man lyster. Hver strandvilla er stor og luksuspræget med egen terrasse og adgang til stranden og havet.  Vores chefkok står helt til gæsternes disposition med forslag til menuen, der ofte har fokus på skaldyr og fisk hentet direkte op af havet, men der er naturligvis også mulighed for at imødekomme stort set alle andre ønsker. 

Albatros’ rejser til Dugong vil blive arrangeret både som individuelle rejser og som grupperejser i tilslutning til forskellige andre rejser.